FOLLOW US
BOOK NOW
ΘΕΛΓΗΤΡΑ
 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Φρούριο Μπούρτζι
Περπατώντας στο λιμάνι με την θέα στον Αργολικό κόλπο, κεντρίζει το ενδιαφέρον σας το ενετικό κάστρο που χτίστηκε στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Είναι το περίφημο Μπούρτζι, που χτίστηκε το 1473 από τον Ιταλό μηχανικό Gambello και το αρχικό όνομά του ήταν Castello dello Soglio. Βάρκες από το λιμάνι μεταφέρουν τους επισκέπτες σε 10 ′ απέναντι στο νησάκι. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε σε αυτό το φρούριο. Αργότερα στη δεκαετία του 1930, το Μπούρτζι λειτούργησε ως κέντρο του Οργανισμού Τουρισμού και κατά τα έτη 1960-1970 ως πολυτελές ξενοδοχείο. Σήμερα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο και το καλοκαίρι φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις.
row 1
Κάστρο Παλαμήδι
999 σκαλοπάτια οδηγούν τον επισκέπτη της πόλης στο επιβλητικό Palamidi CastleVenture σε ένα μέρος όπου είχε φυλακιστεί ο διάσημος ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα του Αργολικού Κόλπου. Η Ακροναυπλία είναι ο ιστορικός βράχος στους πρόποδες του λόφου Παλαμήδι, με το γνωστό ρολόι να ξεπροβάλλει ενδιάμεσα.
row 2
Αρχαιολογικό Μουσείο
Στην καρδιά του Ναυπλίου βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο,που σας ταξιδεύει στην ιστορία του πολιτισμού της Αργολίδας. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου στεγάζεται στο επιβλητικό βενετσιάνικο τριώροφο κτίριο που συνορεύει με τη δυτική πλευρά της πλατείας Συντάγματος από τις αρχές του 1930. Το μουσείο ανακαινίστηκε από το 2003 έως το 2008 και το πρόγραμμα της έκθεσης του μουσείου είναι δομημένο σε θεματικές ενότητες που παρουσιάζουν τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στην Αργολίδα από την προϊστορική εποχή έως την ύστερη αρχαιότητα. Παρουσιάζονται επίσης ευρήματα και ανασκαφές από σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.
row 3
Πολεμικό Μουσείο
Στην περιοχή όπου ήταν η πρώτη Σχολή Ευελπίδων Στρατού, το Πολεμικό Μουσείο εγκαινιάστηκε στα τέλη του 1988. Το Μουσείο είναι μια οδηγία της ιστορίας της Σχολής Ευελπίδων Στρατού και της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού κράτους, της συμμετοχής των πολιτών του νομού Αργολίδας σε όλες τις επαναστατικές ενέργειες, από την Ελληνική Επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι την απελευθέρωση από την κατοχή. στρατεύματα. Χωρισμένο σε δύο ορόφους, το Μουσείο ακολουθεί μια θεματική παρουσίαση των μαχών και αγώνων της ελληνικής πολιτείας.
row 4
Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο
Ιδρύθηκε το 1974 και στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο αρχών του 20ού αιώνα στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ναυπλίου. Η έκθεση του μουσείου ασχολείται με την αστική ζωή του 19ου αιώνα στο Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές. Οι επισκέπτες θα θαυμάσουν παραδοσιακές φορεσιές και σκεύη, κεντήματα, φωτογραφίες και κοσμήματα. Οι συλλογές καλύπτουν όλους τους κλάδους που σχετίζονται με τη νεοελληνική κουλτούρα. Υπάρχει επίσης και βιβλιοθήκη στις εγκαταστάσεις. Το 1981 τιμήθηκε με το κύριο βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς, ως το πρώτο και πιο ολοκληρωμένο μουσείο λαογραφίας της Ευρώπης. Στον 1ο και 2ο όροφο του Μουσείου υπάρχει μόνιμη έκθεση.
row 5
Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου
Από το 2004, στο κέντρο του Ναυπλίου, σε ένα διατηρητέο παλιό αρχοντικό του 1905, στεγάζεται το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούζου. Το κύριο θέμα των εκθεμάτων, των πινάκων και των γλυπτών είναι η Ελληνική Επανάσταση. Εκτός από τη μόνι,η έκθεση υπάρχει μια πλούσια βιβλιοθήκη με βιβλία τέχνης, καθώς και μια αίθουσα που φιλοξενεί κατά καιρούς περιοδικές εκθέσεις. Ταυτόχρονα γίνονται εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε σχολεία, ενώ υπάρχει και εργαστήριο τέχνης για παιδιά.
row 6
Πλατεία Συντάγματος
Η πλατεία Συντάγματος, η πιο σημαντική και ιστορική πλατεία του Ναυπλίου, αποτελεί το κέντρο της πόλης. Εικάζεται ότι από το 1540, την εποχή της πρώτης Τουρκοκρατίας, εδώ είχε το σεράλι του ο Τούρκος διοικητής της Πελοποννήσου Μόρα-πασάς. Σήμερα, μπορεί κανείς να δει πολλά σημαντικά ιστορικά κτίρια στην πλατεία, όπως η Ενετική Αποθήκη του Στόλου, που σήμερα στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο, το κοινοβούλιο, πρώην τζαμί του Αγά-πασά και τέλος το Αλληλοδιδακτικό Σχολείο, που έγινε γνωστό ως το «Τριανόν». Η πλατεία ήταν επίσης κάποτε η κατοικία πολλών από τους μεγάλους αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης, όπως ο Νικηταράς και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Εδώ έλαβε χώρα το επεισόδιο που είναι γνωστό στη σύγχρονη ελληνική ιστορία ως «Ψωροκώσταινα». Στο σημείο που σήμερα βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, υπήρχε κάποτε το σπίτι της Καλλιόπης Παπαλεξοπούλου, που χτίστηκε μετά την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Η κυρία Παπαλεξοπούλου, σύζυγος του δημάρχου Ναυπλίου Σπυρίδωνος Παπαλεξόπουλου, ήταν επικεφαλής του επαναστατικού κινήματος για την απομάκρυνση του βασιλιά Όθωνα από την Ελλάδα. Μάλιστα, λέγεται ότι το σπίτι της ήταν το κέντρο της οργάνωσης της Ναυπλιακής επανάστασης, που διήρκεσε από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 1862. Σήμερα υπάρχει μνημείο στη μνήμη της έξω από την Εθνική Τράπεζα.
row 7
Η Ακροναυπλία
Η βραχώδης χερσόνησος της Ακροναυπλίας αποτελούσε τον περιτειχισμένο οικισμό του Ναυπλίου από την αρχαιότητα μέχρι τα τέλη του 15ου αιώνα. Τα τείχη της Ακροναυπλίας μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της, την οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε, λόγω της μακροχρόνιας αδιάλειπτης κατοίκησής της. Η σημερινή μορφή του κάστρου, αν και αρκετά αλλαγμένη από τη σύγχρονη παρέμβαση, ουσιαστικά αποκρυσταλλώθηκε κατά τη Φραγκοκρατία και την πρώτη Ενετοκρατία από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα. Έχουν βρεθεί στοιχεία προϊστορικού οικισμού και στη δυτική πλευρά σώζεται τμήμα των αρχαίων πολυγωνικών τειχών του 4ου αιώνα π.Χ. Υπάρχουν επίσης υπολείμματα των τειχών της ελληνιστικής και βυζαντινής περιόδου. Κατά την πρώτη Ενετοκρατία και πιο συγκεκριμένα το 1470 επί διαταγής του Vettore Pasqualigo, οι Ενετοί, απειλούμενοι από τουρκικές επιδρομές, προχώρησαν σε επισκευές και επεκτάσεις στις οχυρώσεις της Ακροναυπλίας, υπό την επίβλεψη σημαντικού μηχανικού της εποχής, τον Antonio Gambello. Το Castello di Toro εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση σήμερα και, αφού ανέβει κανείς τα σκαλιά από την Καθολική εκκλησία, μπορεί κανείς να θαυμάσει τον επιβλητικό στρογγυλό πύργο με τα κελιά του, που προστατεύει την πύλη της πόλης, ένα εξαιρετικό παράδειγμα ύφους της ύστερης αναγέννησης. Το 1829, ο κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας δημιούργησε έναν μεγάλο στρατώνα και ένα στρατιωτικό νοσοκομείο σε αυτήν την τοποθεσία. Το 1926 η περιβόητη φυλακή μεταφέρθηκε από το Παλαμήδι και στεγάστηκε στους στρατώνες που δημιούργησε ο Καποδίστριας. Το 1937 και αυτές οι φυλακές έγιναν αστικές και λειτούργησαν εκεί μέχρι το 1960 περίπου. Σήμερα, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την Ακροναυπλία ανεβαίνοντας ανατολικά από το πάρκο Σταϊκόπουλου μέσω της πλατείας Αρβανιτιάς ή να ανέβει τα σκαλιά από την Καθολική εκκλησία μέσω του Castello di Toro.
row 8
IPPOLITI HOTEL
9 Ηλία Μινιάτη, Ναύπλιο 21100
Τηλ: (+30) 27520 96088
E-mail: info@ippoliti.gr 
 
Ippoliti Hotel Nafplio
Trip
© 2024 Ippoliti Hotel Nafplio. All rights reserved.